2012.08.10.
16:27

Írta: iparterves

Babarczy doktornő És-beni írásáról

Ez az a mű, amelynek kapcsán az Örülünk Vincent! házimanói kiakadtak.

Pedig alapvetően nagyon egyszerű volt, amit írtam. Annyit jegyeztem meg, hogy egy önmagát történészként definiáló ember számára nem feltétlenül dicsérendő és tudásának mélységét és magasságát mutató tett az, hogy a történelmi és társadalmi különbségek ellenére - amelyeknek maga is tudatában van - képes volt és az USA numerus clausus politikáját és a Horthy-rendszer numerus claususát és a zsidó-törvényeket azonos eredetűnek és eredményűnek állítsa be.

Nem vitatván azt, hogy az USA minden kilengése ellenére demokratikus ország, ahol a numerus clausus, a négergyűlölet és a kommunista-ellenség keresése is felforgatta a demokratikus kereteket, képtelenség arra a szellemi tornamutaványból jövő eredményre jutnia egy magára valamit is adó (?) történésznek (?), hogy a nálunk az általános állampolgári jogokat megnyirbáló, a zsidókat a társadalmi életből kiiktatni akaró, vagyonuktól és életüktől megfosztó - a holokauszthoz az utat megnyitó és kikövező - törvények ugyanolyanok lettek volna, mint ott Amerikában.

Ez olyan mélységes és tisztességtelen csalás, olyan szemérmetlen "állítás", amely ellen becsületesen tiltakozni kell.

Örülökék nem örültek az ellenvéleménynek, s győzedelmeskedett a házinyúlra nem lövünk szabálya - a hozzászólásokat törölték, Babarczy doktornő érintetlen maradt.

Mintha a véleményeket el lehetne tüntetni. ÖV-ék ( a továbbiakban az egyszerűség kedvéért ezt a rövidítést használom ), pont úgy demokraták, ahogyan mindazok, akik csak a saját véleményüket szeretik visszahallani, mert akkor elégedettek.

Babarczy doktornő közszereplő, akinek sokat el kel tűrnie, ha kritizálják. ÖV-ék szerint nem. Szerintem meg ÖV-éknek nincsen igazuk.

Szólj hozzá!

2012.08.10.
16:04

Írta: iparterves

A demokratikus Örülünk Vincentről

Kis ellentétbe keveredtem az Örülünk Vincent! blog szerkesztőivel, a drága jótündérrel és a fagylaltosember marozzal.

Lelkesen publikálgattam náluk, de valamiképpen az egyik örülökkel, név szerint Babarczy doktornővel nem kapcsolatos, beismerem, nem a leglelkesebb észrevételeim, nem nyerték el ezen örülökök tetszését.

Mi több, a lelkes PC követő és a demokratikus értékek látványos védelmezője, jótündér egy, Babarczy doktornő És-beli írását markánsan kritizáló írásomat - amelyben szellemi toprongynak neveztem az írás szerzőjét - törölte.

Innentől eszkalálódott a viszonyunk, és mostantól ezen a blogon folytatom a széljegyzetelést az örülök-ről.

Jelzem, nem örülök nekik.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása